Kaupunki yhteisönä ry. /Living Together in Cities

Kaupunki yhteisönä ry:n yksi perustehtävistä on auttaa asukkaita huomaamaan eri uskonnollisten ja kulttuuriyhteisöjen todellinen läsnäolo kaupungissa ja siten mm helpottaa yhteisöjä/ niiden jäseniä paremmin integroitumaan. Se perustettiin tekemään yhteistyötä UNESCOn Katalonian toimiston kanssa vuonna 2009.

Yhdistys mm järjesti vuonna 2012 Leppävaaran lukiossa koulun kanssa yhteistyössä suvaitsevaisuuspäivän tilaisuuden, jossa tuotiin esille Kultaista Sääntöä. Se toimitti kouluun viikon ajaksi Globaalin Etiikan julistenäyttelyn yhteistyössä Helsingin seurakuntayhtymän monikulttuurisuustyön kanssa. Tilaisuudesta on tehty radiojuttu:http://areena.yle.fi/radio/1776570038

Toiminnan tarkoituksena on edistää uskonnollisten ja ei-uskonnollisten yhteisöiden rauhaa ja rinnakkaiseloa tukien YK:n, UNESCO:n ja Sivilisaatioiden Allianssin julkilausumia ja toimintaa edistää dialogia ja yhteistyötä eri toimijoiden kesken sekä toimia välittäjänä omalla asiantuntemuksellaan paikallisyhteisön kehittäjänä erityisesti moniuskonnollisella ja monivakaumuksellisella kentällä.               

Kaupunki yhteisönä ry / Living together in cities tukee Myötätunnon julistusta, joka löytyy nettisivuilta:

http://www.charterofcompassion.org

Yhdistys kutsuttiin Uskot ilman rajoja ry:n kanssa tukemaan uutta globaalin etiikan julistuksen jälkiaalloissa syntynyttä julkilausumaa.

Tapahtumia 

Kaupunki yhteisönä järjesti yhteistyössä Helsingin Uskontojen Foorumin ja Helsingin ekumeenisen toimikunnan kanssa vuoden 2010 Sosiaalifoorumiin seminaarin aiheesta Uskonto katukuvassa.

Kultainen sääntö – seminaareja

Yhdistys järjesti syksyllä 1.10.2010 The Golden Rule in Business – seminaarin yhteistyössä HAAGA-HELIAN kanssa.

Tilaisuus liittyi YK:n rauhanpäivänä annettavaan Kultainen sääntö-palkintoon.

YK:n maailman uskontojenvälinen harmonian viikko

Kaupunki yhteisönä ry. viettää vuosittain YK:n uskontojenvälistä harmionian viikkoa. Viikkoa vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011. Suomen uskontodialogiverkostolla oli tapahtuma Kulttuurikeskus Caisassa 5.2.2011.

YK:n yleiskokous hyväksyi 20. lokakuuta yksimielisesti päätöslauselman, jonka mukaan helmikuun ensimmäistä viikkoa vietetään vuosittain maailman uskontojenvälisen harmonian viikkona. 

Englanniksi se on World Interfaith Harmony Week. Viikon aikana halutaan nostaa esille keskinäisen ymmärryksen ja uskontojenvälisen vuoropuhelun ja yhteistyön tärkeys maailmassa. Viikon isä on Jordanian kuningas Abdullah II.

Lisätietoa: http://www.worldinterfaithharmonyweek.org

Kultainen sääntö – päivä

Kaupunki yhteisönä ry. viettää 5.4. Kultainen sääntö- päivää. Päivä on saanut alkunsa etiopialaisen rauhantoimijan Mussie Hailun toimesta vuonna 2008. Päivä on nyttemin esillä muun muassa YK:ssa.

Mussie vieraili Suomessa vuonna 2009 osallistuen Suomen sosiaalifoorumiin. Hän on Uskot ilman rajoja ry:n perustajajäsen.

Mainokset