Dominikaanipappi James Channan Suomessa 9.-15.7.2013

13Pakistanilainen rauhantoimija, dominikaani-isä James Channan puhuu uskontodialogin haasteista ja mahdollisuuksista

Myllypuron mediakirjastossa, Kiviparintie 2, keskiviikkona 10.7. kello 17-19.00.

Mukana myös toinen Kultainen sääntö-palkinnolla palkittu, UNESCO-professori, Tapio Varis.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestävät Uskot ilman rajoja ry., Kaupunki yhteisönä ry. ja nettilehti Baabeli.

Dominikaanipappi James Channan:
Dialogi rakentaa yhteiskuntarauhaa

”Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin olla dialogissa. Dialogilla voidaan vähentää ihmisten välisiä jännitteitä ja väärinymmärryksiä. Ja kun asenteet paranevat, on helpompaa yhdessä kitkeä epäoikeudenmukaisia käytänteitä”, sanoo dominikaanipappi James Channan. Hän asuu maassa, missä 96 % on muslimeita, 2 % on hinduja ja vajaa 2 % on kristittyjä.
Paksistanilaisella James Channannilla on yli 30 vuoden kokemus kristittyjen ja muslimien välisestä uskontodialogista ja rauhantyöstä.
”Kutsumukseni on rakentaa yhteisymmärrystä ja sovintoa sekä levittää kunnioitusta ja suvaistevaisuutta edistävää sanomaa. Tähän olen inspiroitunut ja tämä on sitä, minkä koen Jeesuksen minulle opettaneen omalla esimerkillään tekemään”, James toteaa.
James Channan johtaa Lahoressa dominikaanien rauhankeskusta. Hänen yhteistyökumppaninaan on Pakistanin suurimman moskeijan, pääimaami Maulana Abdul Khabir Azad. Badshahi moskeijaan mahtuu rukoilemaan 100 000 ihmistä. Vuonna 2004 isä James puhui ja rukoili moskeijan uskontodialogiseremoniassa. Se oli ensimmäinen kerta moskeijan 350-vuotisessa historiassa, kun siellä kuultiin kristityn sanoja.
”Dialogi muslimien kanssa perustuu keskinäiseen luottamukseen, solidaarisuuteen ja tasa-arvoon sekä yhteistyön ja rauhanomaisen rinnakkaiselon edistämiseen”, näkee James Channan. Hänet palkittiin Pakistanin rauhanpalkinnolla viime vuonna. Vuotta aikaisemmin hän ja Badshahin pääimaami saivat yhteistyöstään Suomen uskontodialogiverkoston myöntämän Kultainen sääntö -palkinnon.

James Channan toimii myös kansainvälisen uskontodialogijärestön URIn (United Religions Initiative) Pakistanin koordinaatorina. Pakistanissa toimii reilu 40 URIn toimintapiiriä.

Lisätietoa mm sivuilta:

http://www.op.org/en/content/pioneer-interfaith-dialogue-pakistian-fr-james-channan op
http://www.uripakistan.org/

Mainokset

Tietoja kultainensaanto

Interfaith trainer
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s