Suomen uskontodialogiverkosto Suomen sosiaalifoorumissa 20.-21.4. 2013

Suomen sosiaalifoorumin teemana vuonna 2013 on Ihmisarvosta on kysymys.

Religions for Peace naisten verkosto, Kaupunki yhteisönä ja Uskot ilman rajoja ry. ovat mukana tuottamassa ohjelmaa Suomen sosiaalifoorumiin Arbikselle lauantaina ja sunnuntaina Rauha, kulttuuri ja dialogi-teematalon alaisuudessa. Kaupunki yhteisönä ry. on Heidi Rautionmaan kautta koordinoinut tänäkin vuonna teemataloa.

Tilaisuudesta on juttu Kirkko ja Kaupunki – lehdessä.

Tilaisuudet:

Väkivallattomuus eri uskonnoissa

La 12-14 (luokka 33)

Mistä väkivallattomuudessa on kysymys? Kuinka aktiivinen puuttuminen epäkohtiin ilman väkivaltaa ilmenee henkisissä perinteissä? Kuinka uskonnolla motivoitu väkivalta saadaa loppumaan? Keskustelussa on mukana ihmisiä eri uskonnoista.

Järjestäjät: Suomen Kristillinen Rauhanliike, Kaupunki yhteisönä ry,, Religions for Peace Suomen naisverkosto ja Bahait.

Kehitys, rauhantyö, naiset ja media

Su 13-15 (luokka 22)

Miten naiset voivat vaikuttaa mediassa ihmisoikeuksien toteutumiseen ja väkivallattomaan vaihtoehtoon? Miten naisia tuetaan tässä työssä?

Ihmisoikeussopimukset ja muu kansainvälinen normisto ovat naisten parhaat ystävät. Miten ne saadaan työkaluiksi ?

Somalimaassa koulutetaan ulkoministeriön tuella radiotoimittajia maan ensimmäiseen naisten radioon. Näillä maahanmuuttajataustaisilla Suomen naisilla on entisessä asuinmaassan julkaistavana myös maan ensimmäinen naisten lehti.

Järjestäjät: Naistoimittajat ryShiffa ry ja Uskot ilman rajoja ry.

Molemissa keskusteluissa on mukana myös Suomi-Syyria ystävyysseuran tapahtumaan kutsuma syyrialainen taiteilija Nihad Wicho.

Tietoja kultainensaanto

Interfaith trainer
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.