Despina Namwembe Suomen sosiaalifoorumissa

Ugandassa uskontodialogi on myös sosiaalityötä

”Naisten on saatava sosiaaliselle työlleen sille kuuluvaa arvostusta”, sanoo ugandalainen sosiaalityöntekijä Despina Namwembe. Hän edistää ruohonjuuritasolla eri uskontoja edustavien keskinäisiä suhteita. Hän käsittelee työssään myös ihmisoikeuskysymyksiä, toteuttaa puhtaan veden kampanjoita ja koordinoi muitakin kestävän kehityksen hankkeita.

”Uskontojenvälisen vuoropuhelun on oltava sosiaalista toimintaa. Ensin tulee kuitenkin rakentaa luottamusta ja keskinäistä ymmärrystä ja vasta sen jälkeen voidaan toimia yhdessä”, sanoo Despina. Naisen työnantaja on kansainvälinen uskontodialogijärjestö United Religions Iniative (URI), jolla on Suomessa neljä toimintapiiriä. Yksi niistä, Uskot ilman rajoja ry., toimii yhteistyössä Kampalan toimiston kanssa Holy Drop! – projektin myötä. Despina vierailee sosiaalifoorumin Torikokouksessa lauantaina 21.4. kello 15.15. ja sunnuntaina 22.4. keskustelutilaisuudessa nimeltään Uskontojen köyhät.

Despina on Uskot ilman rajoja ry:n vieraana Suomessa 19.4. – 27.4. 2012.  Häntä voi kuulla 27.4. klo Kepassa: http://www.kepa.fi/tapahtumakalenteri/11193

Global Dialogue on Faith and Civil Society

The event will take place at KEPA’s information and NGO space ”Lähde”, Aurinko meeting room, on 27th of April at 10. a.m. Entrance at the corner of Töölöntorinkatu and Döbelninkatu.

The event aims to bring light to the Global Civil Society discussions on faith and civil society. After presentations by Päivi Hasu, Department of Political and Economic Studies, University of Helsinki, Finland and Despina Namwembe, Regional Coordinator, United Religions Initiative, there will be time for discussion.

Mainokset

Tietoja kultainensaanto

Interfaith trainer
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.